Ai**l, why why???




Damn Miss Ai**l.
Why can't u understand??

That damn fukin journal do not exist!!!


Takder, mu tau dok?? Takdok!!

Hang nak cek cari kat celah mana??
Takkanla nak aku pegi INDON wat kajian kat sana

bawa balik tunjuk kat ko sebuah graph??

Why why? Kenapa ko nak menyusahkan hidup aku?

Aku dah terlalu tensyen ko tau tak?
Kulit muka aku pun
dah tak sehat
nak kuar kedut dah sebab tekanan.


Aku taknak pakai mekap tebal macam kau nanti


Ahhhhhh!!!





*** TAMBAHAN :

Ai**l gilos! Graph yang kau nak tuh takder!!!
Aku dah cakap kat ko banyak kali!!
ko nak aku cari gak, kat mana????
AHhhhh tekanannn!!! Aku nak settle cepat,
ko buat hal!! CC ni dah la panas, tambah aku panas

Ko tau cakap jer kau nak benda tu,
kau tak tak susah ker tak nak cari?
Bukan semua benda yang ko nakkk bleh dapat
pun ko tak paham paham!!
 Fuk arr Miss Ai**l!! 

Permission


by Yuna

So what's the plan now?
Are we or won't we?
So what's the deal now?
Should we or shouldn't we?
You've taking over my head again,
I'm folding each memory in,
Asking permission to keep it in your

Empty, When will you love again,
Empty.. is what you are,
Without the nice things you had before

So what was it to you
Were we or weren't we?
Did it come back for you?
Now there you finally see
It's already been gone too long
I shoudn't have pick up the phone
I'm asking permission to pretend
That we've moved on

Empty, Is what you'll find in here
Empty..is you'll see,
A lot of things i've offered you

What am i to you?
Was i or wasn't i?
So what you said was true,
Did you or didn't you?
You've taking over my head again,
I'm folding each memory in,
Asking permission to keep it in your hands

Empty, When will you love again,
Empty.. is what you are,
Without the nice things you had before

Was it love to you?


Time is Running Out

Hari Khamis yang lalu, si kazen sms aku . Dia tanya, kalau aku nak keluar jalan jalan dengan dia. Dia tunggu di KL sentral tepat jam 12. Aku pun tanpa fikir panjang, cakap YA. Berbekalkan duit RM15, kamera DZ5, dan bateri SONY berharga RM3.90, aku naik taxi sapu ( kos dah RM1.20) terus menuju ke KL menaiki train Ktm ( tiket dah RM3.70). Aku lewat 8 minit. Aku harap si kazen tak marah. Tapi sampai sana, aku yang jadi marah. Dia suruh aku tunggu depan McD. Aku tunggu dia tak muncul. Aku sms dia tak balas, aku call dia tak jawab. Aku dah la lapar, berdiri depan McD. Nasib baik dia muncul juga bawa air mineral. Sejuk hati aku.

Aku buat keputusan nak pergi KLCC. Aku nak duduk duduk sambil makan di tempat kegemaran aku sambil mengambil gambar. Si kazen bersetuju untuk sponsor tiket ke sana. Gembira aku. Sampai kat sana, kami pergi ke Giant di tingkat bawah untuk cari makanan. Aku lapar kan. Situ la tempat paling jimat. Aku beli satu pack nasi goreng kampung (RM 2.50) dan 2 tin air kegemaran aku (RM1.80). Kemudian kami terus ke taman KLCC, ke tempat kegemaran aku. Tempat tu terletak di bahagian kanan KLCC (sekiranya kamu menghadap ke kolam), di atas bukit, dan dibawah pokok. Memang best picnic kat situ. Kami makan-makan, cerita-cerita, tengok-tengok orang. What a nice day. Aku suka hang out dengan kazen aku.

Dah bawa kamera, aku nak la amik gambar. Aku pun on kamera aku, amik gambar rumput, amik gambar kasut, amik gambar tin kosong. Hehehe best. Si kazen dah bising, kata aku pentingkan kasut dari dia. Ok la, aku amik la gambar kau.

"Ready, aku nak amik nieh" . Si kazen pun posing baik punya. Aku yang nak amik gambar pun dah posing baik punya (ala2 photographer pro la), pak Arab kat sebelah pun dah kerek kerek tengok aku. Ahh pedulikan dia. Aku nak amik juga gambar. Time aku baru jer nak tekan button shutter, pup!! Bukan meletup, dan takder apa-apa yang jatuh dari atas. Tapi bateri kong la pulak! Alaaa........memang tak guna betul laa bateri RM3.90 ni. Last last, guna kamera hp aku juga.

Dah selesai picnic, kami pun bercadang untuk balik. Memandangkan jam kat menara Maxis pun dah pukul 5.00, maka haruslah untuk kami pulang ke rumah. Air pun tak habis lagi. Ahh bawa la sekali sambil minum. Kami jalan masuk ke dalam KLCC, beli tiket Putra Lrt (kena sponsor lagi), dan menuju ke KL sentral. Disana, aku beli tiket ke Subang (RM 2.oo lebih kut), boleh minta abang aku jemput bila dia balik dari kerja. Jimat duit aku. Jimat apa, tinggal seposen jer pun. Tiket train yang ini pun minta sponsor lagi. Dalam perjalanan balik tu, si kazen masih ada dengan aku. Tiba tiba aku rasa sedih. Aku terfikir...

"Bila lagi aku dapat hang out macam ni dengan budak ni. After this tak dapat dah".

Baru la aku sedar, lagi seminggu aku dah pergi ke hutan Sepilok sana. Wuwuwu aku tak puas lagi picnic di KLCC. Aku tak habis lagi membebel-bebel dengan si kazen. Aku tak jumpa lagi dengan kawan-kawan aku. Aku tak puas lagi tidur di bilik aku. Kenapa masa jadi cepat dengan tiba-tiba?
Aku tak ready lagi nak tinggalkan tempat ini!! Huh...

Dalam masa seminggu, aku akan pergi jauh, mulakan hidup berdikari. Aku dah lama tak duduk jauh dari keluarga. Aku rasa sedih la pula. Banyak benda lagi nak buat. Aku masih nak makan donut Big Apple, aku masih nak lepak di Oldtown White Coffee. Aku nak tengok X-Men di TGV dengan tiket RM6. Owh yer, 27th ni ada opening ceremony Krispy Creme. Aku masih nak makan-makan. Haih, cara aku becakap macam nak pergi tak kembali jer.

Aku harap, aku takkan homesick kat sana nanti. Takut nanti aku layan feeling sambil panjat pokok pula (Ayah aku cakap, nanti balik aku dah tak payah pakai lif). Harap semuanya akan baik-baik saja.

Owh yer, sewaktu nak balik dari KLCC tu, aku dan si kazen lalu tepi kolam tu. Aku perasan ramai orang tengok-tengok kami. Aku sangat hairan. Sepanjang berjalan, aku tanya diri sendiri "Zip seluar aku terbuka ker?" sambil minum air tin kegemaran aku.




P/s Awokk dah tekeluar laa


Cerita Dua Hari Lepas

Dua hari lepas, pada
hari Selasa, di waktu malam, aku sedang sibuk mengulangkaji dirumah Starzgate kerana esoknya, kami ada exam. The only paper in this semester. Bayangkan betapa tekananannya kami berdua malam tu, dengan micrograph cell cell yang tidak dapat kenal pasti, dan entah berapa lagi chapter yang belum dibaca.Sedang khusyuk memahami notes Dr.Yap, tiba-tiba kami terdengar ....


"Pergi masuk!!!!!" (starz, itu ker ayat dia?)


Suara lelaki menjerit. Kami terkejut. Suasana sepi seketika. Disebabkan kami nak jadi pelajar yang cemerlang, dan boleh menjawab soalan exam esoknya, kami abaikan. Tak mahu dengar cerita gosip gosip begini. Kemudian ....


"Ahhhh!!!! Aku taknak makan duit haram ko ni!!!!!"


Kami men'control' diri....abaikan........dan sekali lagi. Kali ini ada 2 suara tambahan. Suara lelaki yang bercakap dengan perlahan dan suara seorang perempuan seperti marah. Ini yang susah ni. Kami tak boleh tahan. Dengan laju kami meluru ke arah pintu dengan gaya seorang pengintip dari zaman Jebon (a.k.a James Bond). Kami terdengar perbualan yang agak menarik, walaupun kurang jelas kedengaran. Tapi kami masih tidak tahu apa puncanya. Kemudian terdengar lagi jeritan amarah yang menakutkan. Ahh aku pantang dengan orang menjerit marah-marah ni. Aku lari masuk ke dalam. Tapi disebabkan curiosity yang amat melampau, aku ke pintu semula.

Tak lama kemudian, kami nampak ramai orang berdiri di luar beranda. Kami pun buat keputusan tak nak jadi pengintip lagi dah. Kami keluar, dan bila kami tengok ke bawah, kami nampak seorang lelaki yang duduk bercangkung dan sedang dipulas telinga nya oleh pacik sekuriti. Huh? Apa kes??!! Lelaki itu merayu-rayu, menangis-nangis minta dilepaskan. Pacik sekuriti marah lagi.


"Ko nampak ni semua yg kat atas? Kalau dorg semua turun belasah ko, ko nak rasa??!!"


Diikuti dengan sorakan jawapan abang-abang yang agak kiut diatas, yang menawarkan perkhidmatan tangan dan kaki mereka.


Kemudian lelaki itu menghantuk-hantuk kepala botak ala mawi nya ke dinding. Aku yang betul-betul berdiri diatas scene itu, terasa kesakitan nya. Seraya itu tangan aku naik, memegang kepala, macam kepala aku pula yg nak berdarah. Eeeee mengerikan. Nampak kesan luka dan darah-darah. Kakak diatas bertanya kepada pakcik sekuriti, apa lelaki tu buat? Ini kata pakcik sekuriti tu.


"Dia amik video perempuan yang tinggal kat bawah ni hah! Dia amik dari belakang bangunan (apartment) ni. Kat kawasan gelap tu!! Ntah dah berapa kali dia buat kerja gila nii!!!", lebih kurang begitu la cerita pakcik itu.


"Wuwuwuwu...ampun bang ampun bang..." kata lelaki itu....


Means, lelaki itu dok skodeng orang kat tingkat bawah la!! Dia pun jadi pengintip macam Jebon JamesBond tapi yang tidak bertauliah! Kami pula rasa macam nak turun bawah, bawa kasut tumit MayMay or YihKung ketuk kepala botak dia. Gila, dah kena tangkap baru nak insaf konon. Then buat drama hantuk-hantuk kepala kat dinding.

Tak lama kemudian, 3 buah kereta polis datang. Tapi takder satu pun yang on bunyi siren... kecewa aku.
Ini ada beberapa video yang aku amik pada malam itu.





video


video

Confused

Perjalanan Hidup Yang Baru

dengan kereta Volkswagen ini

Hikayat Seribu Satu Malam




Sekarang jam 2.30 pagi. Dan aku tak dapat tidur. Hmm too many things in my mind right now.
Hari ni, banyak cerita jadi. Semua datang sekali gus. Ada yang menggembirakan, menyedihkan, men'tension'kan. Yang lawaknya, I can't sleep and I still keep smiling :)




So, apa nak buat? Sambung study la. Heheh




p/s Pernah tak perkara macam dalam novel terjadi dengan korang?



Owh dah hujan. Harap boleh tidur dengan nyenyak =)

!!!!!!!!!!!!

apa....!!!
tak boleh keluar .......!!
it's oklah......!!!
next time kita keluar la yer...!!!
Korang rasa, apa nada dan perasaan orang yang menaip melalui contoh kat atas?? marah? bengang? menyampah?

Aku selalu nampak orang taip macam tu, dekat forum, friendster, myspace, facebook. Tiap-tiap baris ayat dia mesti ada ......!!!!

Apa maksud yang dia nak cakap sebenarnya? Dorang tau ker tak simbol itu digunakan bila? Dorang sedar ker tak dengan meletakkan !!!! yang banyak boleh buat orang salah faham?

Aku tak suka orang taip ...!!!!! sebab rasa macam dorang tengah marah jer. Kerek abiss tau tak.

Okehla, bitt dah tunggu. Buhbyeea

The Cast of New Moon



Satu press release telah dibuat untuk mengumumkan senarai pelakon-pelakon filem New Moon, iaitu sequel kepada filem Twilight. Tak sabar nak tengok, sebab ada pelakon favourite akan berlakon sekali dalam filem ni. Macam Dakota Fanning dan Cameron Bright. Walaupun dorang ni budak, tapi lakonan dorang memang gred A+!

Cameron dalam filem Running Scared


Cameron Bright ni mula dikenali melalui filem Godsend dimana dia melakonkan watak Adam Duncan, kanak-kanak yang dilahirkan melalui proses kloning. Aku suka tengok lakonan dia dalam filem tu. Memang serius la. Time ni dia kecik lagi. Umur dia baru 11 tahun. Kalau dia sekolah kat Malaysia, dia baru darjah enam.

Tapi, Cameron yang dah berusia 16 tahun ni, akan membawa watak Alec, vampire yang telah diselamatkan oleh Aro ( ketua vampire dari puak Volturi). Alec merupakan abang kepada Jane (dilakonkan oleh Dakota Fanning), 'a high ranking and powerful Volturi member', yang dikatakan boleh menakutkan vampire yang paling kuat pun. Jane mempunyai power yang boleh create satu illusion yang menyakitkan dan menyeksa pihak lawan dia ( ala2 teknik Rasengan Sasuke tu kut...skill Tsukuyomi oleh Itachi kut). Kemungkinan, Bella akan mendapat musuh yang lagi hebat dan mengerikan nanti. Tak sabar nak tengok Cameron dan Cik Fanning jadi vampire yang cantik. Heheh.

Cik Fanning yang sweet


Sebelum ni, ada ura-ura yang watak Alec akan dibawa oleh Tom Felton, tapi tak dapat juga. It's ok Tom. I still love you Tom. Siapa tahu, for the next movie Tom akan jadi vampire cantik juga?

Sedikit penjelasan mengenai puak Volturi:
'The Volturi under the three ancients' leadership, set down the laws of the vampire world and severely punished those who did not adhere to them. This group of vampires is essentially the police of the vampire world, making sure that their kind is kept an absolute secret'


List penuh untuk watak-watak baru dalam New Moon nanti :

Dakota Fanning as Jane
Cameron Bright as Alec
Michael Sheen as Aro
Noot Sheer as Heidi
Charlie Benley as Demetri
Jamie Campbell as Caius
Graham Greece as Harry Clearwater
Tinsel Korey as Emily


Okeh, kita bincang pasal review filem ni lain kali pulak yer. Nak pergi makan ni. Buhbyee

Mari Menyanyi Bersama


Cinta Gila by Grey Sky Morning

saat indah bermula
terasa bahagia
cinta yang lama terhenti,berputik kembali
ada yang menghampiri,ku tidak peduli
cinta ini cinta gila,untuk kita berdua


woooo tiada yang dapat menghalangnya
kita berdua terus bercinta,selamanya
i cant live..i cant liviving without you oh baby
just only you that my love..with love


hanya kau ku miliki,yang tiada ganti
bukan mimpi sudah pasti,jiwaku berseri
ada yang menghampiri,ku tidak peduli
cinta ini cinta gila,untuk kita berdua



Nikmat Sementara by Statik

Sesuatu dalam hatiku berkata,
Hari ini bagai untuk selamanya,
Dan kau katakan ini semua sementara,
Di hari esok ‘kan kembali ke asal-Nya,

Pada malam bintang berkelipan,
Aku terpesona dengan keindahan,
Yang Tuhan ciptakan,
Gadis yang jelita, lelaki menawan,
Oh indah dunia,
Yang Tuhan ciptakan..



Follow Me by Uncle Cracker

You don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea
I'm singin'


Follow me everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you
Want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

I'm not worried 'bout the ring you wear
Cuz as long as no one knows than nobody can care
You're feelin' guilty and I'm well aware
But you don't look ashamed and baby I'm not scared
I'm singin'


Won't give you money
I can't give you the sky
You're better off if you don't ask why
I'm not the reason that you go astray and
We'll be all right if you don't ask me to stay

Follow me everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you
Want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

You don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea
I'm singin'

Tiada Tajuk untuk Entri ini

Apa korang rasa, bila korang dalam satu keadaan yang sangat lemah sebab satu hal ni. Korang sangat depress, sangat tertekan, sangat mendung, dan pada masa tu, korang sangat berharap dekat satu orang ni, yang paling korang rapat, yang paling korang harapkan, yang paling korang perlukan di waktu-waktu keadaan yang lemah tu, untuk temankan korang. Untuk sentiasa ada di sisi korang, supaya korang rasa lagi kuat, walaupun orang ni tidur atau duduk diam diseblah korang. Tapi orang tu plak, macam naik menyampah, naik benci dengan apa-apa benda yang ada kaitan dengan hal tu. Dan membuatkan korang rasa....sorang-sorang. Orang yang korang harapkan, macam dah tak nak sokong korang. Apa korang rasa?

Ataupun aku sorang je yang terasa macam tu sedangkan orang tu okeh jer. Mungkin apa yang aku harapkan dari orang tu , aku tak dapat. Membuatkan aku rasa macam tu. Apa korang rasa?



P/s orang tu bukan batman

Lomo Effect

Do you know what is Lomographic? Lomographic is a casual snapshot photography with an over saturated color and exposure,colorful and sometimes blurry images resulted from Lomo camera. I just know about Lomo this morning and I just fall in love with Lomo. But hey, what is Lomo? Lomo camera? I'll try to update more about Lomo on my next post because I need to go sleep right now. Huhuh

So, here are some of my Lomo images (when did you buy that camera??) XD :

On the roof of Sunway Pyramid


Take this after having breakfast at cafe



Krispy Kreme in Malaysia - The First Store




To all doughnut lovers, Krispy Kreme doughnuts will open their first store at Berjaya Times Square, Kuala Lumpur on 10 am, this 27th April 2009. The first person in the line at the grand opening event will win the GOLDEN TICKET with 1 year's supply of the Original Glazed Doughnut! The second will win SILVER ticket (6 month's supply of doughnuts) and the 3rd person will win BRONZE ticket (3 month's supply). 4th to 100th winner will win 1 month supply of doughnouts and the 100th to 300th will get Krispy Kreme mug. Ahahah I can't imagine how the lines will gonna be at outside of the store to win that prizes!



This is the event programme for that day :

9:00am to 11.00am
9.00am : Arrival of media, celebrities and guest Registration
9.30am : Welcome note by Emcee
9.35am :Speech by Dato’ Francis Lee, Executive Director, Berjaya Group
9.42am : Speech by Jeff Welch, President, International Operations, Krispy Kreme Doughnuts, Inc.
9.48am : Speech by US Embassy Ambassador
10.00am : Official launch of Malaysia’s first Krispy Kreme store Ribbon Cutting Ceremony
10:10am : Prize – giving ceremony of Golden, Silver and Bronze Ticket winners
10.15am : Photo opportunity of 1st, 2nd and 3rd customer walking in
10.30am : Special performance by Noryn Aziz
10.45am : Emcee wraps up
11am : Event ends


Lets have a preview of some of the doughnuts which make me drooling xP :

Original Glazed Doughnut
The Original glazed doughnouts which is very soft and sweet.


Almond Oll Over DOughnut
Full topped of almonds nuts slice with dark chocolate icing, creating an extra krispy indulgence for chocolate doughnut's lover.


Coppucino Kreme
For those who can't resist the taste of coffee.


Hershey's Cookies and Creme
For those who loves Hershey's Cookies, you just can't miss it. Topped off with a coating of rich kreme icing and sprinkle cookies all over.


Chocolate Sprinkle

Using traditional yeast, The Chocolate Iced Doughnut ring were dipped in colourful sprinkles, making this doughnut a favourite with the yound and the young at the heart.


Prices are Rm2.50 for the original glazed and RM2.80 for assorted doughnuts. A dozen of original glazed doughnuts will cost you RM19.90 and RM33.90 for 2 dozen. A dozen of pre-assorted doughnuts are RM23.90. Special offer for doughnuts lovers, a dozen of pre-assorted varities with a dozen of original glazed will cost you RM37.90!



Look for the Krispy Kreme light. If the hot light is on, means, HOT original glazed doughnuts are on the way!

So, dont forget for the launch ceremony on 10am, 27th April at Berjaya Times Square. I will be there waiting for you , with kreme doughnuts on my hands. XP




Check out their websites:




Buena suerte



Hari ini dah start presentation untuk final year project kami. 40% markah akan diambil dari presentation ini. Uhh banyaknyer. Hehehe takper cabaran.

Hari ini, Sheleen, MayMay dan Bitt akan membentangkan slide-slide dorang. Esok lak Starz ngan YihKung.
Aku plak last ari Jumaat. Hahaha. (dorg plan nak jalan2 ari khamis....uwaa tak leh ikut la ni).


Bitt
Sheleen
Starz
YihKung
MayMay

Jom Buat Yang Terbaik
untuk Final Sem ni.
Dan untuk satu-satunyer paper exam kita.

Good Luck!!
Bonne chance!!
Успех!!
Buena Suerte!!
Boa sorte!!







And to

Kau pun, mesti buat yang terbaik for your exam!
Jangan stress sangat, nanti berat lagi otak ko xP

Viel Glück!!

Minggu yang Sibuk

Desk aku pada pukul 2.40 pagi.




Assignment yang sepatutnya dihantar semalam, baru siap tadi. Slide untuk presentation project final year pada Jumaat ini, belum mula pun. Belum practise pun. Revision untuk paper Cryo, pada minggu hadapan lagilah belum.

Haii apalah nak jadi dengan hidup ku. Kucar kacir. Tiada planning. Aku sepatutnya beli Personal Planner Book pada 1hb Januari yang lalu. Mungkin aku dapat menyiapkan kerja mengikut time, tak kelam kabut mcm ni.Dah 21 tahun hidup, begini juga perangai. Haihh.....





Aku lapar burger dan vanila shake

Sarapan Pagi Ini


Breakfast for Today

Nak Join Barisan Pengkritik

Aku tengok konsert AF tadi. Iyer, aku tengok AF. Hahahah

Tapi tengok kat rumah jer lah... Aku tak mampu nak beli tiket RM20 pegi Stadium Bukit Jalil.
Menarik juga tema dorang malam ni. Semua student nyanyi lagu duet dengan pelajar AF yang dolu-dolu. Kecuali si Isma tu, nyanyi ngan laki dia...


So, straight to the point. HELIZA u
sukk!! opss sorry. Hehehe. OMG tolong arr. Kenapa la kau yang kena pilih untuk menyanyi?? Kau tau tak ko nyanyi sangat teruk?? Sumbang mambang dann sengauu! Pengkritik pun dok kritik ko. Bukan student tuuuu. Ko dah la nyanyi sumbang, ko buat lagi gaya aksi poyo control ayu ko tuh... BIDA ooooo!!! Ko perusak lagu orang. Aku dah tak boleh dengar Qaud tuh nyanyi. Sebab aku dengar suara ko yang sumbang jer. Ko tak malu ker ko tuh plajar lama, skali nyanyi atas pentas, kena kutuk plak ngan pengkritik. Kalau aku, aku terjun dari katil oo. Maluuuu. Adibah Noor kritik ko tau takk???

Korang tak percaya? Tengok lah niehh . SINI SINI


Okeh, next?!!


Yazid and Yazir. Hmm . Lagu masuk jak, aku dah ketawa. First Line masuk, aku ketawa lagi. Yazir nyanyi, aku ketawa lagi. Sepanjang lagu, aku gelakkk abis beb!!! Aku tak tahu kenapa, kelakar gila weh. Kalau aku jumpa link nanti, aku bagi. Ahahaha Prof siap cakap, ni bukan lagu orang kawin ker?? Hahahaha. Damn Funny....... aku takleh gambarkan lah.
Nah nah tengok nie. SINI SINI

Owh yeah, cakap pasal Yazir. Ehem...dulu I ada story dengan dia.... Hahaha.


Alif Aziz, ko memang sangat KIUTTT!!!!! Ahhhhhhhhh XD

Nabila - Xray


Anak AmySearch pun boleh menyanyi laaahhh

Andai kata..
Kau masih meragui cintaku
Buka mata.. pandang dalam mataku

Andai kata
Masih kau curiga kepadaku
Telah ku kata di hati hanya kamu

Ku nyanyikan lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita
Janji kita berdua

Andai benar
Tak terasa getaran cintaku
Peluk lah aku pasti kau akan tahu

Tak akan mungkin terbuang
Satu perasaan cinta yang makin dalam..
Tak bisakah kau rasa?

Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah bibit bibit cinta suciku
Percayalah
Pasti kau akan tahu
Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah keping keping laras cintaku
Periksalah
Semua untuk kamu
Percayalah Sayang
Semua untuk kamu

Andai Kata..
Masih kau curiga kepadaku.
Kita nyanyi lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita
Ku mahu kau percaya

Saya Study Tadi




So, mari aku cerita sikit pasal 'SEED DORMANCY & PRE-TREATMENT'.


Dormancy.
What is dormancy? dormancy is a period of time where the growth or development, and the physical activity is suspended for temporarily. Contohnya haiwan yang mengalami hibernasi, pokok ru di musim dingin.

Talking about seed, a mature and live seed which not germinate when placed under the suitable condition is said to be dormant. So, how to make dormant seeds germinate? By doing pre-culture or pre-treatment to the seed.

The most common methods is by exposing the seeds to warmth or cold for a periods of time. We can place the seeds outdoors, mixed with moisture and aerated medium ( sand/compost medium).


Seed Pre-treatment.
Firstly, the seeds must be moist. Seeds that been stored for any length time need to be soak in water for 1-2 days. The functions is :

  1. Seeds will take up water
  2. Some germination inhibitors(penghalang) in seed coat are removed

The method in pre-treatment. There are 2 types of method.

Stratification method

  • Seeds are mixed with a moisture and aeratated medium ( contain of coarse, sieved peat-alternative, coarse sand) in 50:50 ratio by volume. The mixture should be moist but no waterlogged to ensure that seeds remain the moistm, but the exchange of gases is not inhibited.

Hot Water treatment

  • Before sowing,the seeds are placed in a heatproof container and 2 or 3 times their volume of boiling water is poured over them. Left in cooling for 24 hours and ready for sowing.


Huhuh sekian sajalah. Sleepy gila dah ni. QueenTido nak tido dulu. Harap2 boleh mimpi KingTido. Entah siapa la. Jangan si ojiejiejiejiejiejie sudah. Terlampau kacak tu.




Mari Menaip Dengan Laju

Anda rasa anda boleh menaip dengan pantas? Jom cuba test ini.

Ini hasil cubaan pertama aku.




Heheheh. Agak teruk kan?


44 perkataanSpeed test

Selamat Ulangtahun Sayang

Selamat Ulangtahun Perkahwinan untuk Syakirah & Fakarudiin.
Semalam, dorg menyambut ulang tahun perkahwinan pertama dorang. Entah apalah kirah beli untuk Udin. Dia beli boxer kut. Hahaha.

Anyway, aku harap perkahwinan korang sentiasa dirahmati dan berkekalan hingga ke akhir hayat. Kirah, u know how much I love u. And Udin, I still anti with u. Why u take her from me?? huahhhhh. huhuh no lah. Aku sayang Udin macam abang aku. Wpun dia nak jadikan aku bini ke-empat dia. Hahahah Kidding.

Ini gambar dorang time nikah, last year.



Ini pula gambar baby dorang, Umairah yang busuk xD


Umairah botak. Heheh tapi comel juga.

Donut untuk Bintang

Nah, bukan setakat satu. Enam aku bagi.



Party Liar


Tadi, kami berparty di shoutbox aku .
Semua dah mabuk tak ingat dunia, tekan shout shout shout.

Aku nak reply, tiba2 keluar error.



ahahaha shi-ot betul. Tak boleh party dah. Balik balik balik semua.
Ahhh nak party!!!

Knowing [ Mengetahui ]


Apa yang akan kamu lakukan jika kamu mengetahui yang esok hari terakhir anda?


Hari ini aku tengok wayang lg. Hari Rabu, mana boleh dilepaskan. RM6 tu. Kena belanja lg. Rezeki. Aku pergi tengok dengan abang dan cousin aku. Dari last week abang aku bising nak tengok cerita Knowing. First tu blur juga, knowing? Citer apa tu?? B**** tanya, citer Bollywood ke? Aku kata citer Omputih. Jadi kami pun pegilah.


Hero cerita ni ialah Nicolas Cage. Suka juga cerita lakonan dia ni. He's one of the best actor. Cerita dia begini.........
sebenarnya aku dah lupa intro dia tadi.Hahaha. Tapi kesimpulannya, cerita ni best juga. Dia bermula dengan babak2 yg relax. Tiba tiba, ada kejadian yang kau tak duga pun akan berlaku. Dan scene tuh memang hebat dan smart lahhh.

Tapi aku kurang suka dengan ending dia. Aku rasa itulah movie yang ending dia paling kelakar pada aku. Kalau korang nak tau kelakar yang mcm mana, korang pegilah tgok sendiri. Tapi aku x pasti esok ada lagi ker tak. Abang aku kata cerita ni dah lama. :?

Cerita ni start jam 10.45 malam. Dia tamat pukul 12.50 malam. Penat juga la duduk kat dalam tu. Dahla sebelah kanan aku tu takder orang. Sampai ke dinding kosong jer. Nak peluk orang pun takder ( Hampeh! macam cerita seram ). Jadi memandangkan cerita tuh 2 jam, tenaga aku pun dah habis ni. Aku pun nak tidur juga. Bintang entah dimana. Jadi, Selamat Pagi semua!! ( Note : Sekarang dah jam 2.40 pagi).

Waspada Dengan Dadah Baru!

Hasil kajian selama 3 hari oleh Dr. Prof. Yeast telah menunjukkan, sejenis dadah baru yang amat kuat telah muncul. Nama saintifik dadah ini ialah Asyik denganblog ajer. Dadah ini telah membawa kepada beberapa simtom-simtom seperti:

  1. Tidak boleh lekang dari komputer.
  2. Membuat hantaran blog dengan kerap.
  3. Membaca blog berulang kali.

Hasil temuramah dengan seorang penagih tegar Asyik denganblog ajer :

"Dadah ini memang hebat. Ia buat saya khayal. Tengok jer la apa jadi dengan aku? 9 post in 3 days?? Belum kira post yang disimpan jadi draft jerrr!! Mau tak gila?? Ahhhh ketepi!! aku nak komputer. Aku nak keyboard!! aku nak blog!!"

-
nama pesakit terpaksa dirahsiakan.


Sekian Berita Hari Ini.







Fail sungguh malay aku.

Dit Dit Ditt Dit Dit Dittt Ditttt!!!!!

Ini lah asus tersayang ku.



Hari ini, aku send Asus aku untuk diformatkan ke kedai BudgetIt ( no choice..nak budget kan). Aku rasa, Asus aku tak sihat. Akhir-akhir ni, dia selalu batuk-batuk dan demam selesema. Risau juga masa nak tinggalkan asus aku ni. Harap harap dia tak nangis nanti. Abang Budget tu cakap, dalam masa 3 jam siap la. Aku pun pergi minum kopi di warung kopi bedekatan ( macam ada...).

Tunggu punya tunggu, abang budget tak call lagi. Dah masuk kopi ke dua ni. Aku dah mula risau. Aku pun pergilah ke Pusat Alam Setan ( opsss!! Sentral...) itu dengan niat dihati nak melawat asus yang tersayang. Sedih aku bila abang budget kata 'tak siap lagi dik'. Aku pun pergilah minum kopi lagi buat kali ketiga.

Tepat pukul 8 mlm, aku pergi lagi ke Alam Setan itu. Sampai jer aku di muka pintu kedai, abang budget berkata 'Hah mari sini adik. Tengok ini'. Dia sedang melakukan scan. Aku pun menghampiri asus ku.


Ditt Ditt!!
Ditt Ditt!! Hmm......
Dittt Ditttt Dittt Ditttttttt!!
Naik tekanan aku bila si asus tak henti-henti berbunyi.

'Banyak kan virus, dik?' tanya abang budget itu. Huwahhhhh!! Kasihan asus, dah jadi vector pembiakan virus. Bukan virus virus cinta. Si asus masih tak henti-henti berbunyi.

Entah kenapa, aku pun dapat rasa hati aku berbunyi bunyi. Masih banyak virus batman.exe rupanya. Ditt Dittt Dittt Ditttttt!! Patutla asus aku pun banyak virus. Tuannya pun banyak virus. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan. Hmm sekarang asus dah ada Avira. Aku ada apa?




Cik Bintang, terima kasih kerana menemani ku sepanjang hari. Jangan lupa, telinga CikYeast sentiasa on service untuk anda.


Who's Your Bloody Valentine?



Hari ini aku sangat happy sebab urusan thesis dah siap.
Akhirnya, aku tak payah buat pasal kelawar lagi (sementara ajer la).
Untuk meraikan keraian ini ( sheleeennn if u read this, u know what
i mean),
aku and geng ronggeng cik kiah pun pergi ker
Jaya Jusco Bukit Raja tuk tengok
wayang. Wow kayanya
pegi tengok wayang.Ada student card maa. Rm7 saja.


So, we decide to watch 'My Bloody Valentine' lakonan
Janson Ackles ( SuperNatural!!!)
Tengok poster macam best jer.
The movie start at 12.20 pm.
When we enter that cinema,
we kinda shock because no one at there.
Movie tu pula dah start.
First tu blur juga. Ni Intro ker Conclusion dah nieh?? XD

Ahhhh nevermind la. Tengok jer.


Cerita tu bermula ngan adegan pembunuhan. Kalau korang tak tahan
tengok darah, better korang jangan tengok lah. Dia bunuh orang
macam potong kek beb!!
Dia main potong jer muka awek
dalam citer tuh. Benanahh mata ni tengok tau.

Aku peluk beg sepnjng movie nieh!Klu ada Batman sure aku peluk dia.

Tapi itu cerita lama. Hahahahaha (gelak tak ikhlas betull....)

Tapi cerita tuh memang menarik. Walau pun nampak macam filem
low budget,
tapi jalan cerita dia menarik juga la.
Tak rugilah RM7+SetPopCorn Combo1.


Bila movie tuh dah tamat, baru aku sedar, ada penonton lain lah dalam
cinema tuh.
Penonton lain??? 0.0!!!

Dont worry. Dorang pun manusia biasa juga.
Hahaha dan dorang bukan lah Harry Warden!

Sorang daripada mereka agak cute XDXD Damn! Sejak aku
menjanda ni makin miang pula.


So, kepada kipas susah mati TGV or GSC, silalah merajinkan diri anda
melihat movie ini.Saya bagi 4 bintang. Bukan Bintang di atas Pagar =P.









Ini gambar pemandangan di Jaya Jusco ;)





Official Link - My Bloody Valentine 3D









Pagi Isnin, Permulaan yang Baru

Hari ini aku bangun lewat.
Owh tidak, lab start pukul 10.30 pagi.
Sekarang dah 7.4o pagi.
Abang aku jalan pukul 8 pagi.

Adakah aku harus naik bus hari ini?? Owh tidak!!
Dah la tak ada duit lagi, naik bus dah makan masa sejam.
Kena lalu bandar yang aku tak suka tu lagi (entah kenapa
aku dah sangat2 bosan ngan bandar aku ni).

Menyesal aku letak handphone kat sebelah.
Patut aku letak kat hujung kaki.
Biar dia bunyi lama lama sikit.

Mungkin lepas ni boleh sambung speaker kat handphone.
Kasi max volume dia biar semua orang dengar.
Kalau mak aku dengar, boleh juga dia masuk bilik marah2.
Sekurang-kurangnya aku dapat bangun =P


Tapi pagi ni sangat cerah. Aku suka =)

Total Pageviews